Home » nieuws » Speeltuin Zeewijk Natuurlijk! is geopend!

Speeltuin Zeewijk Natuurlijk! is geopend!

Iedereen bedankt die zaterdag 21 juli een bezoek hebben gebracht aan de natuurspeeltuin.
Hierbij een kleine fotoimpressie van deze bijzondere dag en de speech van het bestuur.
Op onze facebookpagina zijn meer foto’s te vinden en een krantenartikel.

 

Marielle:
Toen ik vanochtend wakker werd en de gordijnen open deed kon ik niets anders dan van oor tot oor glunderen van geluk. De afgelopen 2 jaar was het een troosteloos uitzicht, om een gesloten speeltuin waar je geen kinderen hoorde spelen en hun ouders niet gezellig zag samenzijn. En kijk eens wat een prachtige natuurspeeltuin we nu hebben.

Carrie:
Welkom bezoekers van Speeltuin Zeewijk Natuurlijk! Die de afgelopen maanden het gehele proces hebben kunnen volgen op facebook, twitter en onze website. En ons met positieve woordjes nog meer energie gaven om dit doel te bereiken. Een unieke speelplek in Velsen waar ook kinderen met een beperking samen kunnen deelnemen aan het spel. Welkom in het bijzonder onze sponsoren en fondsen. Die net als wij in dit project geloven. Bezoekers kijk bij het komen en gaan zeker even naar het mooie sponsorbord. Want mede dankzij deze toppers is deze natuurspeeltuin een feit!

Maar misschien nog wel een heel erg bijzonder welkom aan al onze vrijwilligers die samen de handen uit de mouwen hebben gestoken om deze natuurspeeltuin te maken.

Rianne:
Ik wil jullie graag meenemen wat er in de afgelopen 11 maanden heeft plaatsgevonden. De eerste natuurvriendelijke zaadjes werden in september voor dit project geplant. Toen kwam ons bestuur, Velsen op koers, Els van de burgertop en bewoners bij elkaar. Het gemeenschappelijk doel: een natuurspeeltuin voor de kinderen van Velsen door de bewoners van Velsen werd vastgesteld. In 3-wekelijkse openbare bijeenkomsten kiemde het zaadje gestaag door en ontwikkelde wij de visie en het doel verder. Janny van de gemeente Velsen versterkte ons team en samen met Velsen op Koers lieten zij ons bij tijd en wijle niet van ONZE koers afwijken.

Marcel:
De visie ontwikkelde zich als een kiemplantje die zich door de aarde heen wurmt en samen met de ideeën van kinderen van basisschool de Origon is het ontwerp gemaakt door natuurspeeltuin bouwers en vergroeners De Twee Heren. Toen ons ondernemingsplan, die van begin tot het einde klopte in december klaar was, hebben wij diverse fondsen en bedrijven benaderd. Urenlang hebben wij mails opgesteld, begeleidende brieven geschreven en vragenlijsten ingevuld en documenten opgestuurd. Uiteindelijk hebben wij in april de mijlpaal van 100.000,- bereikt met behulp van alle fondsen en bedrijven die ons project wilde steunen en hier nu aanwezig zijn.
Tussendoor waren wij al keihard begonnen met het leeghalen van de oude speeltuin. Vele vrijwilligers hebben tijdens de NLDoet klusdag geholpen. Tijdens de gezamenlijke lunch konden wij met zijn allen zeggen wat hebben wij een werk verzet! En vooral veel klinkers, tegels had ik al veel medeklinkers gezegd?

Antoinette:
In mei begonnen De Twee Heren aan het realiseren van het project. En ook in de afgelopen weken kregen wij veel hulp op onze klusdagen van buurtbewoners, jongeren van het Tender College, Cliënten van Philadelphia, Raadsleden, statushouders en ook kinderen kwamen op de woensdagmiddag helpen. En zo zijn er nog heel veel andere vrijwilligers die ons hebben geholpen om het ontwerp voor de natuurspeeltuin te verwezenlijken en het resultaat mag er zijn. Onze speeltuin biedt de mogelijkheid: te klimmen, schommelen, glijden en dit jaar nog spelen in de grootste zandbak die een speeltuin kan hebben. Maar toch wel een van onze hoogtepunten is de waterbaan waarbij kinderen zelf water uit de grond pompen om mee te spelen. Door het hoge doe-karakter worden kinderen geprikkeld om hun fantasie te gebruiken. Wat goed is voor de ontwikkeling van een kind. Onze speeltuin is rolstoeltoegankelijk zoals jullie kunnen zien.

Marielle:
Ik weet zeker dat iedere keer wanneer ik ’s ochtends de gordijnen open met een glimlach naar deze speeltuin kijk. Niet alleen vanwege het resultaat dat geweldig is. Maar misschien nog wel meer omdat ik terug kijk naar het proces hoe dit tot stand is gekomen. SAMEN met elkaar hebben wij de handen uit de mouwen gestoken, samen hebben wij gewerkt om als EEN team te zorgen dat onze kinderen van Velsen een natuurvriendelijke speeltuin kregen.
Zonder jullie hulp was dit (wijzend naar speeltuin) niet gelukt en was het zaadje niet uitgegroeid tot een geweldige sterke plant in de vorm van een natuurvriendelijke speeltuin.

Rianne:
Wij zoeken nog meer enthousiaste vrijwilligers die mede willen zorgen dat de natuurspeeltuin veilig open kan. Schroom niet en meld je aan!

Ik geef het woord nu graag aan onze wethouder Bram Diepstraten die Speeltuin Zeewijk Natuurlijk! officieel zal openen.

Dank jullie wel.