Home » overig » Waar we voor staan

Waar we voor staan

Speeltuin Zeewijk Natuurlijk! wordt een toegankelijke natuurspeeltuin, waarin kinderen spelend leren omgaan met onze natuurlijke omgeving. Een speeltuin waarin de creativiteit, fantasie en sociale ontwikkeling gestimuleerd worden in een veilige omgeving. Hierbij worden juist kinderen met een beperking betrokken, zodat zij samen met leeftijdgenootjes kunnen deelnemen aan het spel. Elk kind moet zich thuis voelen in onze speeltuin.

Belangrijk voor de speeltuin is een positieve houding naar flora en fauna. Kinderen kunnen spelenderwijs hun grenzen ontdekken en verleggen; waarin ze met respect leren omgaan met natuur en milieu.

Door inwoners en kinderen mee te laten denken, mee te laten beslissen en mee te laten doen bij het gehele plan, uitwerking en ontwerp van de vernieuwde speeltuin ontstaat er een enorme betrokkenheid en saamhorigheid.

Van ‘Speeltuin Zeewijk’ naar ‘Speeltuin Zeewijk Natuurlijk!’.

Leave a Comment