Home » nieuws » Van Speeltuin Zeewijk naar Speeltuin Zeewijk Natuurlijk!

Van Speeltuin Zeewijk naar Speeltuin Zeewijk Natuurlijk!

Al 25 jaar is Speeltuin Zeewijk een begrip in IJmuiden. Vele kinderen hebben hier menig uurtjes mogen spelen. Nu de speeltoestellen over hun levensduur zijn lag er de kans een natuurspeeltuin te creëren die ook toegankelijk is voor kinderen met een beperking. Wat is er nu leuker dan een plek met geheime hoekjes, water, heuvels, houten speeltoestellen en tunnels?

De kinderen kwamen na een oproep met hele leuke ideeën en waren erg enthousiast. De leerlingenraad van Basisschool de Origon hadden onder hun leerlingen heel veel ideeën verzameld wat ze graag wilden zien in een natuurspeeltuin. De ontwerper van de Twee Heren heeft met deze input een ontwerp gemaakt. En volgens velen is dat een groene speelplek geworden. Zo gaat Speeltuin Zeewijk over naar Speeltuin Zeewijk Natuurlijk!

Het bestuur werkt samen met een aantal buurtbewoners in drie werkgroepen hard aan dit project.” Een keer per maand komen wij samen met Velsen op Koers en een beleidsmedewerker groen en spelen van de gemeente. Wij hebben gewerkt aan een visie, ondernemingsplan, logo en website en zijn nu klaar voor een belangrijke fase in het project: het bedrag rond krijgen voor de 1e fase”, aldus het bestuur.

”Wij willen de 1e fase realiseren rond mei dit jaar zodat de speeltuin weer zijn deuren kan openen voor het hoogseizoen. Maar daar hebben wij ook u voor nodig! Wilt u een donatie doen, materiaal/diensten sponsoren, in de werkgroep sponsors werven of een sponsoractie op zetten voor de kinderen? Laat het ons weten! Alle hulp is welkom en zal er voor zorgen dat wij de natuurspeeltuin kunnen realiseren! Helpt u mee?’ Schrijf u in via het inschrijfformulier.

artikel uit de krant week 1 2018

 

Leave a Comment