Home » Natuurspeeltuin

Natuurspeeltuin

2023 is ons doel om de natuurspeeltuin speelelementen toe te voegen zodat er meer inclusie is. Kinder met en zonder beperking samen kunnen spelen.

Wat is er nu leuker dan een plek met geheime hoekjes, water, modder, heuvels, boomstammen, muurtjes, houten speeltoestellen en tunnels? Het is goed voor de fantasie en ontwikkeling van kinderen! Er wordt op zo’n plek heel anders gespeeld. Kinderen hebben minder conflicten omdat ze allemaal hun eigen plekje kunnen opzoeken. Ze hebben allemaal hun eigen favoriete bezigheden. Er lopen zo altijd wel kinderen met kriebelbeestjes want die zijn hier volop te vinden. Ondanks het ruige karakter van deze terreinen gebeuren er minder ongelukken dan op een normaal speelterrein. De speeltuin is het meest geschikt voor kinderen van 2 tot 12 jaar.

De natuurspeeltuin is een erg leuke plek om een middag door te brengen met de kinderen. De natuurspeeltuin heeft ook een horecagedeelte met terras waar wat gedronken en gegeten kan worden. Ook worden er activiteiten georganiseerd.

Met de ideeën van de kinderen hebben De Twee Heren dit ontwerp gemaakt voor Speeltuin Zeewijk Natuurlijk! De 1ste fase is in de zomer van 2018 gerealiseerd. In januari 2019 zijn er bomen, struiken en planten geplant. Ons streven is sinds 2019 elk jaar vernieuwingen aan te brengen, dit kan een speeltoestel zijn maar ook onderhoud aan de kantine.

klik op het ontwerp voor een grotere afbeelding

Tijdens de aanleg van de 1ste fase van de natuurspeeltuin, hebben ouders, kinderen, buurtbewoners, raadsleden, scholieren van Tender College en cliënten van Philadelphia meegeholpen. Dit verstevigt het draagvlak voor dit project terwijl bij de gebruikers het verantwoordelijkheidsgevoel voor hun plekje toeneemt.