Home » Natuurspeeltuin

Natuurspeeltuin

Wat is er nu leuker dan een plek met geheime hoekjes, water, modder, heuvels, boomstammen, muurtjes en houten speeltoestellen? Het is goed voor de fantasie en ontwikkeling van kinderen! Er wordt op zo’n plek heel anders gespeeld. Kinderen hebben minder conflicten omdat ze allemaal hun eigen plekje kunnen opzoeken. Ze hebben allemaal hun eigen favoriete bezigheden. Er lopen zo altijd wel kinderen met kriebelbeestjes want die zijn hier volop te vinden. Ondanks het ruige karakter van deze terreinen gebeuren er minder ongelukken dan op een normaal speelterrein. De speeltuin is het meest geschikt voor kinderen van 2 tot 12 jaar.

De natuurspeeltuin is een erg leuke plek om een middag door te brengen met de kinderen. De natuurspeeltuin heeft ook een horecagedeelte met terras waar wat gedronken en gegeten kan worden. Ook worden er activiteiten georganiseerd.

Met de ideeën van de kinderen hebben De Twee Heren dit ontwerp gemaakt voor Speeltuin Zeewijk Natuurlijk! De 1ste fase is in de zomer van 2018 gerealiseerd.

2019 was de 2de fase en zijn er bomen, struiken en planten geplant.
2020 kantine voorzien van nieuw houten rabbat, led verlichting en nieuwe rolluiken. Nieuwe speelelementen wipwap en wipstam.
2021 nieuwe picknicktafels en waterspeelelement toegevoegd.
2022 klimtoren vervangen en toiletten vernieuwd
2023 speeltuin toegankelijker gemaakt en meer samen spel gerealiseerd voor kinderen met en zonder handicap.


klik op het ontwerp voor een grotere afbeelding

Tijdens de aanleg van de 1ste fase van de natuurspeeltuin, hebben ouders (kinderen met en zonder beperking), kinderen, buurtbewoners, raadsleden, scholieren van Tender College en cliënten van Philadelphia meegeholpen. Dit verstevigt het draagvlak voor dit project terwijl bij de gebruikers het verantwoordelijkheidsgevoel voor hun plekje toeneemt.